joi, februarie 16

Bucatarie

Era o vreme cand puteam oricand sa inchidem usa bucatariei si, o data cu asta, sa ascundem lumii orice mici neglijente pana la vase nespalate, abandonate in chiuveta pentru alta data. Ei bine, acum cand bucatariile deschise sunt tot mai raspandite, nu ne mai permitem acest lux, ceea ce este foarte bine pana la urma, pentru ca devenim mai atenti cu lucrurile pe care le alegem pentru acest spatiu. Asa ca, pentru a va sustine in efortul de a gasi idei si lucruri cat mai interesante pentru bucataria voastra, astazi discutam despre ..chiuveta din bucatarie!

Ma uit usor chioras la chiuveta din bucataria mea si nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ca ...pot mai mult! Mai ales ca in locul cercului de inox cu scurgator in dreapta as putea alege...varianta de mai jos! As avea si un spatiu mobil pentru tocat la indemana care, la nevoie, culiseaza si acopera un segment de chiuveta.
Ca tot a venit vorba despre dotari suplimentare, o chiuveta foarte interesanta, cu sita incorporata, este si cea de mai jos. Am gasit-o la Franke, iar pentru pret trebuie sa intrebati direct acolo, pentru ca nu am gasit nici o oferta publica din pacate.




La fel de frumoasa, doar ca mai restransa ca dimensiuni, este si varianta de mai jos. Nu stiu ce imi place mai 

mult: culoarea blatului, felul in care se incadreaza in mobila bucatariei, faptul ca avem mai multe segmente pe care putem aseza ingredientele pentru realizarea unei retete deosebite :).








Daca totusi aveti o bucatarie deschisa incadrata intr-o camera destul de micuta, cu siguranta veti dori ca elementele caracteristice acesteia sa fie cat mai reduse, incastrate si, in general, nu foarte evidente privirii.  In mare parte pentru ca ne dorim ca livingul sa fie elementul principal care sa domine incaperea si nu invers. Prin urmare, pentru o astfel de situatie va recomand sa alegeti o chiuveta in genul celei de mai jos.


Daca nu te uiti de aproape, nici nu stii ce este cu siguranta. Culoarea se incadreaza usor in orice ambient si da o anumita eleganta spatiului.





O optiune pentru a avea o bucatarie cat mai discreta, este aceea de a alege o chiuveta cat mai confundabila cu blatul, astfel incat, de la distanta, sa nu atraga atentia. Privirea mi-a cazut din nou pe chiuveta mea, usor dezamagita, dar...sa trecem mai departe! :)




Daca tinem mult si la functionalitate, dar vrem sa nu fie nici foarte evidenta, putem oricand sa alegem o varianta care sa poata fi acoperita dupa utilizare cu un blat mobil care sa o incadreze perfect in restul blatului.



Nu stiu daca ati observat, dar de ceva vreme tot insir solutii in alb si negru. Cred ca se cere putina culoare! Plus ca nu toata lumea isi doreste ca bucataria sa devina atat de ..invizibila! :) 


Un model foarte interesant este cel al chiuvetei supra dimensionate. Nu ne mai chinuim sa parem ca nu avem de fapt nici o chiuveta in imediata apropiere, ci chiar sublinem acest aspect! :)


Se prelungeste culoarea chiuvetei pe toata lungimea blatului, pe scurgator si pe blaturile pentru tocat. Ramane insa un element foarte elegant, atat prin culoarea bej cat si prin forma.













Practic, la polul opus chiuvetelor extrem de discrete, ascunse, incastrate, avem chiuvetele ce sunt adevarate puncte de atractie. Daca obisnuiti sa dati petreceri destul de des, va va placea foarte tare modelul de mai jos. Am un singur indiciu pentru voi, se numeste Elkay. Daca doriti sa il achizitionati, faceti o cautare rapida :) .


Pentru ca modelele de mai sus sunt in cea mai mare parte foarte moderne, simt nevoia sa ne intoarcem putin si la clasic. Recunosc ca imi plac foarte foarte mult si aceste variante. Mi se pare o intoarcere in timp la niste timpuri pline de romantism. :)



Daca pana acum, cautam modalitati de a confunda cat mai mult chiuveta cu blatul, va propun o varianta in care se subliniaza tocmai acest contrast.

In aceasta nota, va urez o seara buna, si inspiratie pentru toate alegerile pe care le faceti :)






Niciun comentariu: