sâmbătă, februarie 4

Fotoliul

De cele mai multe ori obisnuim sa privim fotoliile ca element asociat unei canapele, replicand exact stilul, materialul si modelul acesteia. Ei bine, a venit momentul sa le recunoastem valoarea si sa le lasam sa straluceasca in lumina reflectoarelor ca elemente de sine statatoare, ba chiar mai mult, ca adevarate capodopere care dau sarm intregii camere. 



Pentru o utilitate sporita, dar si pentru un design interesant, fotoliul poate indeplini mai multe functii, nu doar aceea de a oferi un loc de poposit, dar si ca raft pentru carti...


...sau pentru jucarii...


...sau pentru ce vreti voi!  :)

Important este ca a devenit multifunctional cand altadata era un biet accesoriu la canapeaua mama! :)








De asemenea, imi place foarte mult sa vad cate un fotoliu chic care isi gaseste spatiu in dormitor - asta pentru ca la mine nu incape... si cat am incercat sa indes unul in spatiul acela mic de langa fereastra nici nu stiti! :( . Dar, nu am renuntat inca, asa ca mai trag speranta! :) 


Cu atat mai mult daca casuta permite si un pervaz din acela pe care te poti aseza sa citesti sau, de ce nu, sa scrii o carte!
Daca nu ardeti neaparat de nerabdare sa cititi finalul unei carti, ci mai degraba aveti chef sa navigati pe net sau sa vedeti un film, inteleg nevoia de tehnologie si va propun urmatoarele modele, pentru a face pe plac tuturor! 


Fie ca il asezati langa scari, un loc de popas inainte de a pasi in restul casei...
fie ca ii gasiti locul pe hol, daca este ales cu grija si cu gust, acesta poate fi exact pata de culoare care lipsea.
Modern, colorat, uni, asortat cu restul incaperii sau in contrast cu bejurile inconjuratoare, privirea va fi atrasa de la primul pas in acea incapere catre micutul nostru vedeta!
Daca preferati o varianta feminina, delicata...




...sau una potrivita mai degraba intr-o casa de burlac!



Daca spuneam ca pana nu de mult, fotoliul statea cumintel langa o canapea impunatoare prin dimensiuni, acum a venit vremea sa fie acesta elementul principal si sa capete la randul sau un mic accesoriu: taburetul care imprumuta materialul si modelul sau. Avem alternative atat pentru stilul modern...



...cat si pentru cei mai conservatori dintre noi.


Modelul alaturat il gasiti la Kika, alaturi de alte cateva modele in aceeasi maniera. Astfel incat, daca nu sunteti innebuniti dupa ratan, cum sunt eu :),  aveti si varianta textila, la fel de adorabila, la acelasi magazin.












Ca sa vedeti ca accept ideea de set, doar nu in combinatie cu canapeaua, va propun o noua varianta, originala si amuzanta. Nu se potriveste oricarui tip de living, recunosc, dar acolo unde se preteaza nu poate trece neremarcat :) .


Nu ma intelegeti gresit, chiar imi place ideea de asortare, de set, dar cu un pic de imaginatie :) . In sensul in care mi se pare mult mai interesant sa avem un set de doua fotolii, cata vreme nu sunt absolut identice. Pastram acelasi model, dar le alegem in culori si imprimeuri diferite.



Continuand pe linia de set canapea-fotoliu, exista o singura varianta pe care sunt pregatita sa o accept, de data aceasta cu un singur fotoliu, care poate deveni foarte usor si masuta de cafea/reviste.



Se poate "monta" si "demonta" foarte rapid, astfel incat, daca masuta/fotoliu nu ne este folositoare pe moment, o putem grupa imediat in cadrul canapelei, fara ca aceasta sa mai ocupe spatiu inutil.










Daca totusi tineti mortis sa folositi modelul standard, canapeaua cu fotoliile aferente, haideti macar sa facem un compromis: pastram si noul accesoriu capatat de fotoliu, si anume taburetul cel dragalas, si asortam fotoliile doar cu pernele canapelelor, fara sa replicam in totalitate modelul acestora. Daca sunteti de acord, mi se pare chiar interesant!



Sa poposim o clipa insa si asupra taburetilor mici si dragalasi, noul cel mai bun prieten al fotoliului :) Fie ca alegem un model pretios pe care, cu siguranta nu se pot odihni decat condurii unei printese...
... fie ca ne gandim un pic si la utilitate si alegem o varianta cu spatii de depozitare mascate ...









si aici variantele sunt multiple. Dar pana sa ajunga taburetul sa aibe si el la randul sau un accesoriu si mai mic impreuna cu care sa creeze o noua poveste, ma opresc aici , si va urez seara buna si fotolii cat mai originale! :)





2 comentarii:

doina spunea...

Povestea fotoliului..grozava! Mi-a facut placere "plimbarea" si faptul ca l-ai adus in prim plan singur.

Veronica spunea...

@Doina: ma bucur ca ti-a placut :) Mai ca imi vine sa mai achizitionez un fotoliu nou...poate pt hol, cine stie :)