luni, martie 26

Animale de companie

Nu stiu cati dintre voi aveti animalute acasa, dar cu siguranta cei care aveti parte de ele va doriti o casuta cat mai draguta pentru ele si care totodata sa se si incadreze cat mai natural in caminul vostru, alaturi de mobila si stilul pe care l-ati adoptat. Cred ca poate fi destul de dificil sa incadrezi patutul, vasul de mancare si tot restul accesoriilor in livingul sau dormitorul vostru. De cele mai multe ori, catelul sau pisica ajunge sa fie inghesuit cu toate lucrurile lui undeva in bucatarie sau sa doarma cu voi in pat, riscand discutii nenumarate cu partenerul de viata care nu e tocmai incantat de aranjament.

Prin urmare, haideti sa vedem cum putem sa il acomodam pe micut in casa noastra in asa fel incat sa ne simtim, si noi si el, cat mai bine, iar casuta noastra sa isi pastreze aerul chic si elegant pe care ne-am straduit atat de mult sa il obtinem.



Atacam de la bun inceput cea mai dificila problema: litiera animalutului. Unde sa o asezam? O dam afara pe balcon, o mascam cu o perdeluta, cu alta mobila? Nu, o incadram perfect in baie, in deplina demnitate, alaturi de toaleta sau de chiuveta, unde gasiti mai mult spatiu!



Trecem la living si la culcusul unde pet-ul isi face somnul de frumusete sau, pur si simplu, leneveste. Daca voi aveti canapele si fotolii pe care sa va relaxati, are dreptul si el la un spatiu asemanator, nu? Scopul este ca toate accesoriile pet-ului sa se incadreze perfect in restul casei si, mai mult, sa devina niste accesorii atat de interesante incat sa devina atractia casei.



Mi se pare ca obtinem un efect foarte placut daca asortam casuta pet-ului cu restul mobilei, daca o vedem ca o parte a setului de canapea si fotolii.



A venit vremea sa nu va ganditi la culcusul animalutului ca la un obiect de sine statator. Haideti sa il combinam un pic  cu alte elemente. Ce spuneti de un pic de vegetatie naturala?



La fel de interesant este daca patutul pet-ului nu este atat de evident...ci mai degraba surprinzator si usor de confundat cu alt element de mobila, cu care suntem mult mai obisnuiti sa il descoperim in living sau in dormitor.


























Nu avem cum sa uitam de spatiul unde pet-ul serveste masa :). Asta inseamna de obicei mai multe vase insirate prin bucatarie sau pe hol, cu parte din mancare imprastiata pe jos ..asta daca pet-ul nu a invatat cumva sa manance folosind cutitul si furculita :).

Prin urmare, va propun sa incadram si acest spatiu intr-un alt element de mobila, culisabil, care permite ascunderea in orice moment a "deranjului".


Un model care m-a atras de la bun inceput, si nu doar pentru ca ma duce cu gandul la vacanta, este si cel urmator. Cred ca are legatura cu jucariile din buzunare! :)




Daca finantele nu ne permit pentru moment sa upgradam locuinta pet-ului, poate putem refolosi din obiectele pe care le avem deja in casa si pe care nu le mai folosim in scopul lor initial.


In concluzie, ramane la alegerea voastra cum doriti sa "renovati" locuinta pet-ului. Idei sunt destule, si, asa cum la mutarea impreuna cu iubitul trebuie sa creati o combinatie intre lucrurile si mobila fiecaruia, asa se intampla si cand adoptam un animalut, trebuie sa aranjam coerent si lucrurile lui impreuna cu ale noastre :). Ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca mobila noastra si accesoriile pet-ului sa nu aibe nici o legatura unele cu altele, sa dea un sentiment de provizoriu.

Inspiratie maxima! :)

Cu drag,
Home Design Boutique 












Niciun comentariu: