vineri, martie 23

Noptiere

Azi vorbim despre noptiere. De ce? Pentru ca tocmai ce am achizitionat doua si una nu incape in spatiul destinat pentru ea. De ce? Pentru ca masuratorile trecute pe eticheta nu sunt chiar exacte. Altfel spus, au uitat sa treaca cativa cm, fix cat sa imi incurce masuratorile, pe care le-am facut de peste 20 de ori ca sa fiu sigura ca nu vor fi probleme. Deci, are cineva nevoie de o noptiera solitara? :)


Dar, sa incepem cu inceputul. Principala functie a noptierei este aceea de depozitare. Prin urmare, la prima vedere, formula in care obtinem un maxim de spatiu de depozitare este daca alegem modelul cu sertare. Daca totusi aveti deja destule alte spatii de acest gen, o masuta eleganta este fix ce va trebuie...



... sau, daca aveti probleme in a va decide, o combinatie intre cele doua.



Daca nu incape o masuta intreaga in spatiul de langa pat, putem folosi ...jumatate de masa, cu doar doua picioare, practic varianta bipeda, ancorata bine in perete. Este interesanta. Te astepti sa se continue cumva in camera alaturata! :)



La fel de bine, daca avem fereastra in continuarea tabliei patului, putem folosi un pervaz marit pe post de noptiera. Nici ca poate fi mai frumos :).



Pentru situatiile in care spatiul din dreptul patului nu este tocmai cel mai generos sau chiar lipseste cu desavarsire, putem recurge la o alta solutie. Nu trebuie sa renuntam complet la ideea unei noptiere, ci doar ne adaptam. Facem o nisa in perete...si gata noptiera!



Daca putem sa traim fara vaze decorative, perii de par, parfum, bijuterii si servetele demachiante fix langa capul patului, atunci noptiera suspendata este chiar ideala. Avem totusi loc pentru cateva carti, o revista buna si un pahar cu apa.



O alta solutie pentru situatiile in care o noptiera de 40/40 cm nu este tocmai cea mai potrivita spatiului din dormitor este si modelul de noptiera care se continua din tablia patului. Nu are o adancime foarte mare, dar poate castiga destul de mult spatiu in inaltime si latime.


Tot ca parte incorporata in pat, este si urmatorul model. In felul acesta nu avem mai multe elemente de potrivit, ci unul singur, compact si, din nou, cu destul de putine picioruse :).


Pentru nehotarati, care au probleme in a lua o decizie unde le este cel mai necesar sa aibe asezata noptiera, din fericire exista modelul urmator. O puteti plimba, cand vreti voi, pe toata lungimea patului.


Daca nu puteti adormi seara fara sa cititi o carte buna, va propun modelul de mai jos. Acomodeaza cu succes cartile pentru ...mai multe nopti albe! 


Daca nu aveti rabdare sa asezati mereu cartile frumos, fiecare pe raftul ei, aliniate perfect, va propun modelul de mai jos, unde ordinea...este haosul fiecaruia! :) Modelul Pelican este ideal pentru cei mai putin ordonati dintre noi.



Ce ne facem insa cand ne ia somnul si nu mai gasim semnul de carte? Simplu! Alegem de la bun inceput noptiera cu semn de carte incorporat, bineinteles! :) Designerul cred ca a pierdut deseori pagina la care ramasese cu cititul pana sa ii vina ideea asta :).



Sa ne gandim insa la varianta in care spatiul ne permite o noptiera cu dimensiunile obisnuite, dar, pentru moment, bugetul nu ne permite achizitia sau pur si simplu ne dorim ceva mai putin conventional.





Si pentru ca tot vorbeam despre neconventional...


Daca scara vi se pare prea mult sau daca pur si simplu nu aveti una la indemana, un scaun poate fi la fel de surprinzator.



In general, cand avem un animalut de companie ni-l dorim cat mai aproape, chiar si in timpul somnului. Daca iubitul/iubita nu impartasesc insa aceasta afectiune nemarginita, putem sa camuflam micul patruped ...fix in noptiera, pe care sa o transformam in patutul sau pe timp de noapte.




Daca ne-am decis ca avem spatiu si am ales si tipul de noptiera pe care ni-l dorim, sa ne uitam un pic si la culoare. De cele mai multe ori, noptierele se asorteaza cu patul. De cele mai multe ori vin in set cu acesta si este de la sine inteles ca vor fi in aceeasi culoare. Daca se poate insa sa le achizitionati separat, s-ar putea sa aveti ocazia sa va alegeti cu niste noptiere foarte interesante.

Varianta care imi place cel mai mult este asortarea acestora cu peretii si draperia, in detrimentul asortarii cu  cadrul patului.



Dupa cum vedeti, modele sunt o multime, de la cele mai obisnuite la cele mai fanteziste. Trebuie doar sa ne decidem de ce avem nevoie si cat de multa imaginatie sa lasam in libertate! :)

Cu drag,
Home Design Boutique



Niciun comentariu: