luni, mai 14

Servet

Va spuneam ca am inceput sa ma indragostesc de gatit sau, ca sa fiu mai exacta, de prepararea prajiturilor, pentru ca mai departe de pasul acesta nu am ajuns :). Asa ca, brusc si dintr-o data acum, ca am ce pune pe masa facut de mine, decorul acesteia capata un nou farmec.

Cu siguranta ati vazut o multime de moduri de a aseza masa, care de care mai interesante si mai complicate si poate, ca si mine, v-ati pus in minte ca urmatoarea masa pregatita de voi sa arate cel putin tot asa :).





Ei bine, pentru azi mi-am propus sa pastram partea de "interesant" de mai sus si sa abandonam cu totul partea de "complicat"! Prin urmare, accesoriul cu care putem scoate intreaga masa din anonimat fara prea multe eforturi este servetul. 

Pentru inceput, haideti sa alegem o floare cu o culoare care sa se regaseasca in fata de masa, in pernutele de pe scaune sau in orice alt accesoriu prezent la masa si doar sa impaturim servetul cu floarea in interior. Va avea un aer romantic si proaspat.




Daca vorbim despre o petrecere un pic mai simandicoasa, cu invitati multi carora trebuie sa le indicam locul unde sa se aseze sau daca pur si simplu este o intalnire intre fete pe care vreti sa o faceti ceva mai eleganta, puteti aseza cartonasul cu numele invitatului direct pe servet in loc de in fata farfuriei. Arata mult mai bine, nu?

Bineinteles, nu uitam sa asortam! :)




Daca dati dovada de un pic mai multa disponibilitate si aveti un pic de timp, puteti sa dati o forma noua servetului inainte de asezarea cartonasului. Ce spuneti? Nu e greu deloc si arata foarte dragut.



Accesoriul folosit cel mai des cu servetele de masa este inelul care poate lua forme nebanuite si care da intotdeauna un plus de farmec. Cu atat mai mult daca il confectionam chiar noi si alegem unul diferit pentru fiecare persoana.



Stiu ca in general, cand vine vorba de inele pentru servete, incercam sa gasim cele  mai interesante modele cu putinta, chair daca pretul creste pe masura ce modelul este mai complicat. Ce ziceti insa daca nu forma si modelul inelului este principalul, ci forma pe care o ia servetul? Facem si economie si efectul mi se pare mult mai interesant.




Daca nu vrem sa pierdem vremea impaturind servete si trecandu-le pe fiecare prin inele asezate cu atentie la aceeasi distanta de capete, va propun sa abandonam cu totul directia asta, sa asezam servetul absolut normal pe o farfurie care sa faca contrast cu toate culorile mesei si sa asezam deasupra un accesoriu plat, in acord cu sezonul, ce poate constitui un cadou neasteptat pentru invitati.

  


Pana acum v-am aratat diverse modele de servete, toate asezate pe farfurie. Ce ziceti daca le rulam si le asezam in canute/boluri de supa sau orice alta vesela de aceasta forma mai aveti pe masa?




Un motiv in plus de amuzament este alegerea unor servetele de hartie cu imprimeuri, in genul celui de mai jos. Daca reusiti sa gasiti imprimeuri diferite pentru fiecare invitat, cu atat mai bine. Este un mod bun de a sparge gheata inca de la primele minute ale intalnirii.


Si pentru ca nu mi se pare intotdeauna suficient sa va arat pozele cu produsul final, ma gandesc ca ne-ar fi de mai mult ajutor sa vedem un pic si pasii parcursi pana la obtinerea unui servet aranjat asa frumos. Va propun:

- O varianta usor mai complicata, mai ales daca avem multe servete de "modelat": Aranjarea servetelului in forma de floare de pus sub pahar

Acestea fiind zise, va urez Pofta Buna si daca aveti ceva retete de prajituri care v-au reusit, nu uitati sa mi le trimiteti si mie :).

Cu drag,
Home Design Boutique




Niciun comentariu: