marți, octombrie 30

Spatii mici

Cu siguranta, dupa ce trecem de febra redecorarii, a potrivirii de culori, forme si materiale, ne loveste realitatea: unde punem toata multitudinea de lucruri pe care le detinem fara sa aglomeram armonia recent obtinuta? Intrebarea aceasta apare mai ales in cazurile apartamentelor unde spatiul este oricum o problema, cu atat mai mult din momentul in care aducem si mobila in joc.

Va voi propune cateva solutii pentru a avea tot confortul la indemana, fara a aglomera spatiile mici de care dispunem. Pentru inceput, clasica masuta de cafea care nu poate lipsi din nici o sufragerie. Daca spatiul nu permite, dar va doriti totusi sa aveti bolul cu alune si berea la indemana, va propun solutia de mai jos. Ingenioasa sau ce? :)



Avantajul cel mai mare este ca masuta se poate trimite cu o miscare lejera inapoi de unde a venit fara ca nimeni sa banuiasca apoi prezenta ei in camera.

 Ramanem tot in zona sertarelor. Cred ca orice posesor de casa cu scara interioara, a amplasat sub trepte un sir intreg de rafturi, dulapuri si sertare. Nu stiu cati dintre acestia au insa sertare construite in trepte.


Daca rafturi aveti destule pentru lucrurile ce trebuie depozitate, in schimb camerele nu sunt atat de mari incat sa va permita pervaze late numai bune pentru citit, puteti folosi spatiul de sub scara pentru asa ceva. Este adevarat ca singura varianta in care vad acest lucru posibil este daca aveti si o fereastra care sa va scape de senzatia de claustrofobie :).


In cazul unei bucatarii micute, imi este foarte greu sa aleg intre locurile de depozitat vesela si restul obiectelor absolut necesare intr-un astfel de spatiu, si masuta cocheta cu bancute pentru servitul mesei. Cel mai bine este cand le poti avea pe amandoua, iar bancutele acomodeaza nu numai persoanele invitate la masa, dar si mare parte din obiectele din bucatarie.



Pentru ca am ajuns la capitolul bucatarie, ce ne facem cu cosul de gunoi care efectiv nu mai incape nicaieri. O solutie care imi place foarte tare este cea de mai jos. Nu numai ca rezolva rapid problema spatiului, dar arata si foarte bine.



Spatiile mici ridica o gramada de probleme. Nu doar ca este greu sa faci sa incapa toate lucrurile necesare unei familii, dar aduc in joc o noua provocare cand este vorba de intinsul rufelor la uscat!
Ce spuneti insa daca, in loc sa intindeti rufele pe toate caloriferele din casa visand la un balcon mai incapator sau in loc sa incercati sa va dati seama de ce cumpararea unui suport pentru uscat rufe care acum sta in mijlocul casei chiar si cand este nefolosit a parut la inceput o idee buna, ati avea uscatorul incorporat in alt mobilier din casa?



Este de inteles de ce nu ne dorim sa lucram si acasa, dar uneori nu avem cum sa evitam acest lucru. Pentru ca vrem sa aglomeram cat mai putin spatiul de acasa cu lucruri care tin strict de serviciu, va propun cel mai mic birou din lume :).


Va doresc spatii cat mai generoase si obiecte cat mai originale si interesante in jurul vostru! :)

Home Design Boutique

Niciun comentariu: