sâmbătă, decembrie 29

Revelion

La fiecare petrecere incerc sa gasesc decoratiuni cat mai adecvate temei, momentului anului sau evenimentului sarbatorit. In cazul revelionului, tema este clara de la bun inceput si directia in care ne vom indrepta cu decoratiunile este de la sine inteleasa. Cum ne pregatim insa de Revelion si cum accesorizam cel mai bine casa pentru o astfel de petrecere? Ei bine, luati un loc, va voi da cateva idei.

In primul rand, marele stres la o astfel de petrecere este sa nu cumva sa ratam momentul numaratorii si La Multi Ani-ul de la ora 12. Prin urmare, ma gandesc ca cel mai potrivit ar fi ca decoratiunile sa se bazeze fix pe aceste aspecte. Deci, cat mai multe ceasuri, banale, multe si asezate peste tot! Ar fi dragut insa sa fie potrivite! :).




Daca pur si simplu nu aveti destule ceasuri prin casa sau nu sunt suficient de aratoase sau pur si simplu sunt timide si nu vor sa iasa in lume :) va propun varianta unui afis, confectionat rapid si pozitionat in zona unde se serveste mancarea. Daca adaugati si o multime de baloane cu heliu, efectul este desavarsit!


Ceasurile desenate pe evantaie in culorile petrecerii sunt cel putin la fel de frumoase. In plus, daca adunam cateva dopuri de pluta si le "asezonam" cu cifrele pe care le vom rosti cu totii in cor in apropiere de ora 12, avem decoratiunile perfecte!



Aceeasi idee a numaratorii o putem replica pe orice alte obiecte de pe masa de Revelion. Un exemplu ar fi paharele de sampanie pe care le vom ciocni la ora 12. Va fi cu atat mai amuzant cand fiecare va trebui sa intervina in numaratoare rostind cifra inscrisa pe paharul sau :).


Pentru ca tot vorbim despre pahare, sa aruncam o privire si la asezarea mesei. Un servet alb banal legat cu o panglica inscriptionata cu anul ce urmeaza sau tocmai se incheie se potriveste perfect cu tema noastra.


De asemenea, alaturi de tava cu paharele de sampanie, nu trebuie sub nici o forma sa uitati inca o tava pe care insa asezam artificiile, coifurile si orice alte obiecte la care va puteti gandi, pe care invitatii sa le poata lua la intrarea in casa. Daca in loc de tava aveti un stativ pentru tort, cu atat mai bine!



Mergem la urmatorul nivel, pastrand ideea ceasurilor in decor, dar putin mai subtil si fin. Vorbim despre deserturile pe care le pregatim pentru seara cea mare si cum le decoram :). Briosele mi s-au parut intotdeauna cele mai usor de glazurat si decorat, iar de Revelion s-ar putea sa fie cele mai potrivite.






















Daca briosele nu se numara printre preferatele voastre, o alta solutie sunt fursecurile care pot lua orice forma dorita si se preteaza de minune pentru o astfel de petrecere. Da, stiu, nu e anul care trebuie dar tava pentru anul acesta este inca la cuptor :).


Dar, destul cu gustarile, mergem direct la tort. Nu va inchipuiati o petrecere fara tort sper, nu? Va propun doua variante de tort intre care sa alegeti in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie si de ... indemanare! :)



Nu ar fi rau sa dati tonul unei noi traditii la petrecerea voastra pe care sa o urmati apoi in fiecare an: o gustarica dulce de ora 12 careia, daca sunteti suficient de inventivi, ii puteti da numele vostru.


Acum ca am terminat cu gatitul, trecem mai departe la restul decoratiunilor pe care le putem folosi in aceasta seara. Bineinteles, nelipsitele lumanarele, personalizate, globuri puse pur si simplu in pahare sau orice alte decoratiuni pe care le gasiti din plin in magazine in aceasta perioada a anului. Atentie insa, daca vreti sa le folositi si anul viitor, evitati-le pe cele cu anul inscriptionat pe ele si limitati-va la cele cu mesaje generale :).





In concluzie, va doresc petrecere frumoasa si amintiri de calitate! Sa ne vedem cu bine la anu' :)

Home Design Boutique

Niciun comentariu: