duminică, ianuarie 6

Portocale

Pentru ca in perioada aceasta portocalele sunt la tot pasul, m-am gandit ca ar fi pacat sa ratam un asa subiect ofertant! Ce legatura pot avea portocalele cu decoratul unei case? Ei bine, pe langa vitamina C, acest fruct mai are cateva atuuri in maneca :).

Dar, sa incepem cu inceputul! Bradul de Craciun este si el nelipsit zilele acestea din casele tuturor. Va propun sa folosim portocalele pe post de oranment de brad, fie ca vorbim de globuri si folosim fructul intreg sau felii...








 ... fie ca vorbim despre girlande si atunci le asamblam folosind felii uscate de portocale :)




Nu va nelinistiti, nu propune nimeni sa ne oprim din a manca portocale, dar, daca reusim sa pastram coaja intreaga si in forma initiala, le putem umple cu ceara si sa le transformam in lumanari. Decoratiuni mai potrivite pentru aceasta perioada a anului nici ca se putea!


O alta modalitate de a folosi feliile de portocale este decorarea sticlelor de bauturi sau a carafelor pe care le punem pe masa in aceasta perioada. O feliuta de portocala pusa la uscat si o panglica si decorul este gata, iar sticlele arata mai bine ca niciodata!



Pana la urma, facem ce facem si portocalele tot in farfurie ajung..dar nu oricum! Pastrand tema iernii, haideti sa facem un om de zapada..din portocale! Usor de asamblat si simpatic:).


Daca aveti ceva indemanare si timp, puteti crea o decoratiune care sa inlocuiasca obisnuitele aranjamente de flori ce se aseaza in centrul mesei. Cateva betisoare de scortisoara, un con si o ramura de brad, nimic complicat. Cum alegeti sa decorati portocala, ramane la alegerea voastra in functie de indemanare si materialele disponibile.



Cu ceva mai putin efort si timp, putem obtine decorul de mai jos, ce poate inlocui cu succes vaza clasica cu flori. Din punct de vedere farmec, primeste 10 puncte din 10 :).



Daca totusi va este imposibil sa renuntati la flori, va propun o combinatie intre acestea si portocale. Se potriveste cu perioada aceasta a anului, dar aduce si un aer primavaratic!



Din feliile de portocale se poate crea un minunat decor pentru usa de la intrare. Le puteti combina cu crengute de brad, conuri sau alte fructe. Iar daca vreti mai multe idei in acest sens, va invit sa le vedeti aici si aici :).


Dupa ce ati terminat cu decoratul, nu uitati sa mai si gustati o feliuta delicioasa sau sa mai duceti cateva portocale si la bucatarie pentru a a da nastere unor prajituri delicioase!




Home Design Boutique

Niciun comentariu: